Поза оком

Ставши частиною суспільства відданих астрономів-любителів.

Для багатьох із нас найперший наш досвід дізнатися про небесні тіла починається, коли ми бачимо наш перший повний місяць на небі. Це справді чудовий вид навіть неозброєним оком.

Якщо ніч ясна, ви можете побачити дивовижні деталі місячної поверхні просто зірки, що дивляться на ваш задній двір. Природно, коли ви зростаєте в любові до астрономії, ви знайдете безліч небесних тіл, що зачаровують. Але Місяць завжди може бути нашим першим коханням, тому що це той далекий космічний об’єкт, який має унікальну відмінність польоту близько до землі і по якому ходила людина.

Ваше вивчення місяця, наче щось інше, може йти від малого до дуже комплексного.
Хтось відомий у Заголовку джерела

Поглянути на Місяць неозброєним оком, ознайомлення з місячною картою допоможе вам вибрати моря, кратери та інші географічні явища, які інші вже склали, щоб зробити ваше заняття більш приємним. Місячні карти можна отримати в будь-якому магазині астрономії або в Інтернеті, і вони варті того, щоби вкласти гроші

Найкращий час, щоби побачити місяць.

Найкращий час для перегляду Місяця, очевидно, вночі, коли мало хмар і погода є тривалою для вивчення. Перша чверть дає найбільшу деталізацію вивчення. І не обманюйте себе, але промацуйте частину місяця, коли вона не знаходиться в стадії повного місяця. Явище, відоме як "земний блиск", дає вам можливість бачити затемнену частину Місяця також з деякими деталями, навіть якщо Місяць видно лише на чверть або на половину.

Фото Patrick Brinksma, @patrickbrinksma

Щоб підняти його на виїмку, хороша пара біноклів може творити чудеса для деталей, які ви побачите на місячній поверхні. Для найкращих результатів знайдіть хороше широке поле в бінокулярних налаштуваннях, щоб ви могли знімати місячний пейзаж у всій своїй красі. А оскільки майже неможливо утримувати бінокль протягом тривалого часу, коли ви захочете поглянути на цей чудовий корпус у просторі, ви можете додати до свого арсеналу обладнання хороший штатив, який ви зможете прикріпити бінокль, щоб ви могли вивчати Місяць у комфорті та на стабільній оглядовій платформі.

Звичайно, для того, щоб оглянути місяць повністю, посилення обладнання до хорошого стартового телескопа дасть вам найбільш приголомшливі деталі місячної поверхні. З кожним із цих оновлень ваші знання, а глибина та масштаб того, що ви зможете побачити, поліпшаться геометрично. Для багатьох астрономів-аматорів ми іноді не можемо отримати достатньо того, що ми можемо побачити на цьому нашому найближчому космічному об’єкті.

Фото Greg Rakozy, @grakozy

Щоб перейти на наступний природний рівень, ви можете скористатися партнерством з іншими астрономами або відвідати один із справді великих телескопів, які були створені професіоналами, які вклали гроші в кращі методики усунення атмосферних перешкод, щоб побачити Місяць краще. Інтернет може дати вам доступ до Хаббла та багатьох величезних телескопів, які весь час спрямовані на Місяць. Крім того, багато астрономічних клубів працюють над способами поєднання декількох телескопів, ретельно синхронізованих з комп’ютерами для найкращого огляду місячного пейзажу.

Ставши частиною спільноти відданих астрономів-любителів, ви отримаєте доступ до цих організованих зусиль, щоб досягти нових рівнів у нашій здатності вивчати Місяць Землі. І це надасть вам друзів, які діляться вашою пристрастю до астрономії та які можуть поділитися своїм досвідом та сферою знань, коли ви прагнете знайти, де ви могли б шукати далі на величезному нічному небі, на Місяці та поза ним у своїх пошуках знання про, здавалося б, нескінченний Всесвіт над нами.

Купуючи телескоп
Перед тим, як ви робите вашу першу купівлю…