Sierra Tarahumara

Захоплююча суміш відпочинку, культури, історії, дикої природи та походів.

Сьєрра Тараумара, відомий як Мідний Каньйон, знаходиться в Мексиці. Район - улюблене місце серед тих, хто шукає авантюрного відпочинку.

Мідний каньйон - одна з шести ущелин в цьому районі. Хоча назва говорить про те, що ущелина може мати певне значення для видобутку міді, це не так. Назва походить від мідного та зеленого лишайника, що покриває каньйон. Мідний каньйон має дві кліматичні зони. У регіоні альпійський клімат на вершині та субтропічний клімат на нижчих рівнях. Зими холодні з частими хуртовинами на великих висотах. Літо сухе і спекотне. Столиця, Чіхуахуа, - пустеля на висоті, де погода коливається від холодної зими до спекотного літа. Регіон унікальний завдяки різноманітним екосистемам, що існують в ньому.

Ще одна унікальна особливість Мідного каньйону - наявність індійської культури Тараумара. Ці напівкочові люди живуть у печерних оселях. Їх життєдіяльність головним чином залежить від ведення господарства та скотарства.

Фото PoloX Hernandez, @elpolox
Окрім рідного населення, місцева дика природа також є головним спонукачем до натовпу.
Хтось відомий у Заголовку джерела

Кілька мігруючих і місцевих птахів, ссавців і рептилій називають мідний каньйон своїм домом. Вишукану фауну на цій майже незайманій землі також варто перевірити.

Фото Boris Smokrovic, @borisworkshop

Мандрівник може вирішити дослідити місцевість, прогулявшись по каньйону чи заглибившись у нього. Детальне планування потрібно тим, хто бажає заглибитись у глибину каньйону. Існує ряд туристичних компаній, які спеціалізуються на організації турів по регіону. Відвідувачі можуть прилетіти до Мідного Каньйону за допомогою туристичної візи, яка діє протягом 180 днів. Мандрівники також можуть їхати з будь-якої точки Сполучених Штатів та придбати візу на мексиканському митному пункті на кордоні.

Відпочинок у Мідному каньйоні обіцяє бути захоплюючою сумішшю відпочинку, культури, історії, дикої природи та походів.

Як обрати правильний готель
Факти, які вам слід пам'ятати.